maandag 15 september 2014

Rauwe melk


De Profeet (salAllaahu ‘alayhi wa sallam) heeft gezegd: "Drink koeienmelk! Voorwaar (de koe) eet van allerlei vegetatie, en het (de melk) is een genezing voor elke ziekte." [Al-Haakim] (8274). Al-Albaani heeft het authentiek verklaard in Saheeh Jaami' As-Shageer (4059).

De Profeet (salAllaahu ‘alayhi wa sallam) zegt hier heel duidelijk , ‘de koe eet van allerlei vegetatie’ dus gras, kruiden, bladeren etc. De koe loopt vrij in de natuur en haar melk moet onbewerkt en puur zijn. Rauwe melk geeft ons de juiste vetten en de juiste balans in essentiële vitaminen, mineralen en enzymen. Hippocrates, de Griekse arts, schreef rauwe melk voor bij de behandeling van de meest uiteenlopende kwalen.

De Qur’an is duidelijk over melk, geen twijfel mogelijk dat melk alleen voor de kalfjes zou zijn zoals sommige beredeneren. De koe geeft voldoende melk om de kalfjes te voeden en dan blijft er nog voldoende over.

Allaah zegt: 
- “En voorwaar, voor jullie is er in het vee een lering: Wij geven jullie van wat er in hun buiken tussen mest en bloed is pure melk, gemakkelijk voor de drinkers.” (Surah an-Nahl, vers 66)
- “En voorwaar, in het vee is een lering voor jullie. Wij geven jullie te drinken uit hun buiken en voor jullie zijn daarin vele nuttige zaken en jullie eten daarvan.”
( Surah Al-Muminun, vers 21)

In Surah an-Nahl, vers 66 wordt er gesproken over Labanan khalisan, wat pure melk betekent. Als we kijken in de Sunnah dan zien we dat rauwe melk vaak gedronken werd. De Profeet (vrede zij met hem) verrichte een normale smeekgebed als hij wat at of dronk, behalve bij melk dan verrichte hij een speciale smeekgebed. Dat laat al de waarde zien van melk.

De Profeet (salAllaahu ‘alayhi wa sallam) zei als hij voedsel at, “Allaahumma baarik lana fihi, wa at’imna khayran minhu (O Allaah, zegen het voor ons en voed ons met beter dan dit).”
En wanneer hij melk dronk zei hij, “Allaahumma baarik lana fihi wa zidna minhu (O Allaah, zegen het voor ons en geef ons meer van dit).”
[At-Tirmidhi]

En uit de volgende Hadith zien we dat rauwe melk zelfs geneeskrachtig is.

Ibn mas’ood (radiAllaahu ‘anhu) heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allaah (salAllaahu ‘alayhi wa sallam) heeft gezegd, ‘Neem koeienmelk als (geneeskrachtige) behandeling want waarlijk ik hoop dat Allaah daar een genezing in plaatst, want waarlijk het herkauwt op verschillende kruiden”. [At-Tabaraani en is hasan verklaard door Imam al-Albaani in zijn saheeh al-Jaami’ as-sagheer (nr. 2929)]

Ibn al-Qayyim schrijft in zijn boek Zaad al-Ma`aad: "Melk is op zijn best wanneer het vers gemolken is, melk is in feite de meest gunstige drank voor het menselijk lichaam vanwege de voedingsstoffen die het bevat." Ibn Sina noemt in zijn boek ‘Al-Qanun’ ook melk op als medicijn.

Nu moet je niet denken dat supermarkt melk werkt als een genezingsmiddel. Het verschil tussen supermarkt melk en rauwe pure melk is erg groot. Supermarkt melk wordt verwarmd (gepasteuriseerd) waardoor een hoop micro-organismen verdwijnen.

Weston Price (1870-1948) was een Canadese tandarts die zijn thuisbasis had in Cleveland in de Amerikaanse staat Ohio. Hij zag veel tandbederf bij zijn patiënten en vroeg zich af hoe dit kwam. Hij onderzocht 14 natuurvolkeren over de hele wereld en dit nam bijna 10 jaar in beslag. Hij zag dat voeding een hele grote rol speelde bij een gezond gebit. Al snel kwam hij tot de conclusie dat de staat van het gebit, een graadmeter is voor de algehele lichamelijke gezondheid. Niet voor niets kijkt men bij traditioneel paarden ook in de mond om een idee te krijgen van de gezondheid van het paard. Weston Price beschrijft in zijn boek 'Nutrition and Physical Degeneratie (1939)' dat nomaden in Noord-Afrika lange woestijn tochten maakten in de hitte en bare omstandigheden, maar toch verkeerde zij in uitstekende gezondheid. Deze groep nomaden leefden alleen op rauwe melk! Weston Price schreef brieven gericht aan zijn kleinkinderen en één van de voedingsadviezen die hij hun gaf, was het nuttigen van rauwe melk.

Conclusie: Rauwe melk is super gezond, maar moeilijk te verkrijgen.
Hierbij een paar links http://www.news4all.org/verkoop-melkhttp://www.voedingisgezondheid.nl/rauwe_melk.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten