dinsdag 9 september 2014

Gezondheid



Hoe vaak hoor je wel niet de opmerking 'als ik maar gezond ben'? Het is één van de beste zegeningen in het leven. Vraag maar aan iemand die ernstig ziek is, wat degene ervoor over heeft om weer gezond te zijn. Vanuit een islamitische perspectief wordt gezondheid gezien als één van de grootste zegeningen die Allaah heeft geschonken aan de mensen.

Abu Bakr (radiAllaahu 'Anhu) heeft overgeleverd, dat de Boodschapper van Allaah (salAllaahu 'alayhi wa sallam) de minbar beklom . Hij huilde en zei, "Vraag Allaah om vergiffenis en gezondheid, want na het verkrijgen van zekerheid (Yaqeen), is er niets beter dan gezondheid."
[Tirmidhi]

Deze enorme gunst moeten we koesteren en behouden, door middel van smeekgebeden en het goed verzorgen van onze lichamen en zielen. We moeten ons uiterste best doen om fysiek en mentaal in goede conditie te blijven.

Je ziet steeds vaker dat mensen onachtzaam zijn wat betreft gezondheid. De al stijgende gezondheidszorg is daar een duidelijk voorbeeld van. Zoals in een bekende hadith staat vermeld, zullen vele mensen verlies lijden op het gebied van gezondheid en vrije tijd.

De Profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd, "Er zijn twee zegeningen waarin de meeste mensen verlies lijden, gezondheid en vrije tijd."
[Hadith Bukhari]

Conclusie: We zijn hier op aarde om Allaah te aanbidden en dat kan het beste in goede gezondheid, dus doe je uiterste best om gezond te zijn/blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten