woensdag 3 september 2014

Saffraan


In een hadith die een beschrijving geeft over het paradijs, verteld de Profeet (vrede zij met hem) over de grond van het paradijs, "Haar grond is van saffraan." 

Waar we in het paradijs insha'Allaah op gaan lopen is dus Saffraan, De arbeidsintensieve teelt maakt saffraan tot de kostbaarste specerij, het wordt daarom ook wel het rode goud genoemd. Dat de Profeet Saffraan opnoemt is voor ons een hint om te kijken welke profijten we hieruit kunnen halen.

Ibn Sina (Avicena) gebruikte Saffraan (Crocus sativus) voor verschillende aandoeningen zoals voor het genezen van pijn, spijsverteringsproblemen, hoge bloeddruk, ademhalingsproblemen. Ibn Sina noemt in zijn boek Al-Canon fi Tibb dat Saffraan goed is voor de maag en lever.

Uit onderzoek blijkt ook dat saffraan goed is voor de ogen, slaapproblemen en depressie.

Saffraan wordt in de mediterraanse keuken gebruikt vanwege zijn heerlijke smaak, geur en kleur. Je kunt Saffraan ook in een glas lauw water doen en even laten in treken en dan opdrinken. Of je kunt saffraan thee maken, wat groene thee en dan wat saffraan erbij. Zorg wel dat je pure Saffraan koopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten