maandag 1 september 2014

Blootsvoets lopen


Over het aarden geeft de Profeet (salAllaahu ‘alayhi wa sallam) een advies, in een Hadith van Abu Dawud lezen we:
Dat Abdillaah bin Buraydah heeft gezegd, “Één van de metgezellen van de Profeet (salAllaahu ‘alayhi wa sallam) reisde naar Fadaalah bin ‘Ubayd (radiAllaahu ‘anhu) toen hij in Egypte was. Toen hij aankwam zei hij tegen Fadaalah, “Het enige waarom ik jou kom bezoeken is dat jij en ik een Hadith hebben gehoord van de Profeet (salAllaahu ‘alayhi wa sallam) en ik hoop dat jij wat kennis over de Hadith heb verkregen van de Profeet.  Fadaalah zei, “En welke hadith is het? Hij zei, “Het gaat over dit en dit. Toen zei de metgezel tegen Fadaalah; “Waarom zie ik dat je er armzalig uitziet, terwijl jij de leider van het land ben?” Fadaalah zei, “De Boodschapper van Allaah (salAllaahu ‘alayhi wa sallam) verbood ons om bezig te zijn met de gemakken van deze wereld. Hij zei, “Waarom heb jij geen schoenen aan? Fadaalah zei, “De Profeet (salAllaahu ‘alayhi wa sallam) gaf ons aan dat we af en toe blootsvoets moeten lopen. [Abu Dawud en Shaykh al-Albaani heeft de Hadith authentiek verklaard in As-Silsilah As-Saheehah]

Shaykh al-Albaani zegt over de Hadith, “Dit is een reminder van een vergeten Sunnah, dus als je jouw geliefde (de Profeet) wil nadoen loop dan af en toe blootsvoets.”

Adele Coombs zegt in haar boek 'Barefoot Dreaming': “Blootsvoets lopen is de zachtste manier van lopen en symboliseert een manier van leven , authentiek zijn, kwetsbaar en gevoelig naar onze omgeving. Het is het gevoel van warme zand onder onze tenen, of het voorzichtig lopen over scherpe rotsen in de nacht. Het is een manier van leven en een manier die zorgt dat de barrière verdwijnt tussen ons en de natuur”.

In het boek 'Doe je schoenen uit en loop' van voet-therapeut Dr. Wikler, geeft hij aan dat blootsvoets lopen goed is voor de voeten en vooral voor kinderen.

Er zijn vele gezondheidsvoordelen wat betreft blootsvoets lopen, zoals dat het spanning verminderd en rust geeft. Dit wordt al behaald om 30 minuten per dag blootsvoets te lopen op de grond, zand, gras etc. Ook vermindert het de kans dat je bloed gaat klonteren.

Maak eens wat vaker contact met de aarde en natuur en verricht een vergeten Sunnah . De mens is geschapen van aarde en de aarde voedt ons. Laat dus je schoenen en sokken een keer met rust en laat je voeten genieten en laadt jezelf op middels het aarden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten