maandag 13 oktober 2014

Eten zal een test zijn


In Surah al-Baqarah, vers 35 staat: "En Wij zeiden, "Adam, jij en je echtgenote mogen de tuin bewonen en jullie mogen ervan in overvloed eten waar jullie maar willen, maar jullie mogen deze boom niet benaderen, want dan behoren jullie tot de onrechtplegers."

Profeet Adam ('alayhi sallam) mocht alles eten behalve van één boom, dit was de test van Adam ('alayhi sallam) en al-Hasan al-Basri heeft gezegd dat eten een test was voor Adam en dat het ook een test voor ons zal zijn.

De mens heeft voeding nodig om te leven, om energie te krijgen. maar vandaag te dag is het een test geworden tussen voeden of vullen, het toegestane of het verbodene, teveel eten of te weinig.

Het is duidelijk dat goede voeding en positief denken kan bijdragen tot een betere gezondheid. 
Eigenlijk is het heel simpel: eet zo natuurlijk mogelijk, eet naar het seizoen, van wat de natuur ons op dat moment biedt. En koop dat rechtstreeks bij de ‘ bron’, want een hoop van wat je in een supermarkt koopt is bewerkte ‘vulling’. 
Je lichaam heeft natuurlijk (Halal & Tayyib) voedsel nodig en in kleine hoeveelheid. Dus zie elke maaltijd als een test en vraag je zelf elke keer weer af eet ik puur en gezond.
Zorg goed voor je lichaam waar je ziel in woont.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten