zaterdag 30 augustus 2014

SiwaakDe duurzaamste en natuurlijke manier van mondverzorging is de Siwaak, het is een stokje van de Arak boom (Salvadora persica). Het is een tandenborstel en tandpasta in één, makkelijk mee te nemen en goedkoop in aanschaf.

In Lisan ul'Arab (Arabische woordenboek) van Ibn Mandhur wordt het woord Siwaak afgeleid van 'Saaka Yasuku' wat betekent het wrijven en poetsen. Men wrijft en poets dus zijn tanden met behulp van een Siwaak stokje. De eerste tandenborstel in de geschiedenis.

Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat de Siwaak stokje een uitstekende hulp bij mondverzorging is. Het is onder andere goed voor:

  • Mondhygiëne
  • Versterkt het tandvlees
  • Het bevat antibacteriële eigenschappen


Uit de overleveringen van de Profeet (vrede zij met hem) blijkt dat hij veelvuldig Siwaak heeft gebruikt. Hij (vrede zij met hem) gebruikte het onder andere in de ochtend na het opstaan, voor het gebed, na de wassing en op de vrijdag.

Abu Hurayrah (radiAllaahu ‘anhu) heeft overgeleverd dat de Profeet (salAllaahu ‘alayhi wa sallam) heeft gezegd: “Als ik niet had gevonden dat ik mijn gemeenschap te zwaar zou belasten, dan zou ik hen opgedragen hebben om hun tanden te reinigen met de Siwaak voor ieder gebed.” [Bukhari]

‘Aisha (radiAllaahu ‘anha) heeft overgeleverd dat de Profeet (salAllaahu ‘alayhi wa sallam) heeft gezegd:  “Siwaak reinigt de mond en stelt de Heer tevreden.” [Bukhari]

Gebruik dus de Siwaak en zie en voel het resultaat!

*Voor meer onderzoek en informatie over Siwaak, check dan deze site's.
zie pubmed

zie europePMC

zie pubmed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten