woensdag 20 augustus 2014

Voeding voor genezing


Kleine veranderingen in je eetgewoonte kunnen grote gevolgen hebben voor je gezondheid. Voeding kan je lichaam niet alleen gezond houden maar kan je ook helpen genezen.

Wetenschappelijk studies tonen laatste tijd vaker aan dat voeding het beste recept is voor een betere gezondheid. Zoals de bekende Griekse arts Hippocrates heeft gezegd: “Wat dan ook de vader van de ziekte is, de moeder is altijd een verkeerde voeding” en “Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding”.

Abu Zakariya Yuhanna ibn Masawayh (beter bekend als Mesue) een Perzische geneesheer heeft gezegd, “Een geneesheer die mensen behandelt met voeding alleen, zonder gebruik te maken van medicijnen, is het meest succesvol”.

Als men kijkt naar de adviezen die de Profeet Mohammed (vrede zij met hem) gaf over geneesmiddelen, dan zie je meteen dat voeding werd gebruikt voor genezing. Volgens een authentieke overlevering had een man last had van zijn buik en de Profeet Mohammed (vrede zij met hem) zei tegen hem: “Drink honing”.

Eet en drink gezond ter preventie en wanneer er sprake is van een ziekte, zoek naast je medicijnen ook naar natuurlijke genezing zoals voeding!

We zullen binnenkort een aantal voorbeelden van voeding geven welke gebruikt kan worden voor genezing, dus hou de pagina in de gaten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten