vrijdag 22 augustus 2014

Olijfolie





Olijfolie wordt zowel in de Qur'an als Sunnah een aantal keer genoemd.

In de Quran staat in surah at-Tien:
(ik zweer) Bij de vijg en de olijf, [95:1]

Allaah zweert hier bij de vijg en de olijf, dat zegt al genoeg. Vijgen en olijfolie hebben dus een hoge waarde bij onze Schepper. Probeer deze dus zo veel mogelijk te consumeren.

Zoals jullie lezen in het plaatje hiernaast heeft de Profeet Mohammed (salAllaahu ‘alayhi wa sallam) ons geadviseerd om olijfolie te consumeren en deze over onze lichaam te smeren. Hij (vrede zij met hem) vertelt erbij dat de olijfboom, een gezegende boom is. Dit geeft een extra nadruk aan zijn status en de olijfboom kan ons alleen goeds brengen. Zijn vruchten zullen dus gezegend zijn voor ons, laten we dit dus niet links liggen!

De geneeskracht van olijfolie komt mede door zijn enkelvoudig onverzadigde vetzuren en antioxidanten (belangrijke stoffen voor een gezond stofwisseling). Een olijfboom staat bijna het gehele jaar in de zon en kan makkelijk tegen droogte, vanwege zijn diepe wortels.De beste olijfolie is koud geperste olijfolie van de eerste persing waarbij het niet geraffineerd wordt, waardoor de voedingstoffen intact blijven zoals het vitamine E gehalte.

Een wetenschappelijk onderzoek toont aan dat mensen die elke dag 25 ml pure olijfolie eten, na een 1 week een betere weerstand krijgen, het cholesterolgehalte in het bloed daalt en aan het aantal antioxidanten in het bloed stijgt European Journal of Clinical Nutrition April 2002;56:114-120)

Er wordt ook vaak gezegd dat "Het Mediterraanse Dieet" het beste dieet is. We denken dan meteen aan de olijfolie die ze vaak nuttigen rondom de Middellandse zee.

Probeer dus vaak olijfolie te consumeren, want het is een zegening voor onze lichamen. We hebben het hier dan wel over PURE olijfolie dus niet de olie je zo in de supermarkt kan kopen. Ga dus op zoek naar waar je pure olijfolie kan kopen. Je zou de olie kunnen gebruiken als dressing of als dip. Smeer je lichaam af en toe ook in met olijfolie, wij doen dit ook regelmatig na het douchen bij onze zoon. Je kan ook ervoor kiezen om een natuurlijke zeep te gebruiken gemaakt van olijfolie zoals die van Aleppo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten