zondag 24 augustus 2014

Vasten dieet


Leuk nieuws!

Moslims zijn geacht de Sunnah te volgen van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem). Het was voor hem een gewoonte om twee dagen (maandag en donderdag) in de week te vasten. Dit was 1400 jaar geleden een standaard onderdeel van zijn leefwijze.

En nu is er een dieet die overeenkomt met de leefwijze van onze Profeet Mohammed. Dit dieet heet het ‘vastendieet’. Het houdt in dat je 5 dagen in de week normaal eet en 2 dagen vast waarbij je inname 500-600 calorieën is. Deze 500-600 calorieën zouden we dus kunnen verdelen in de ochtend en avondmaaltijd. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat dit dieet er niet alleen voor zorgt dat je op gezond gewicht komt, maar ook dat het risico op ziektes als diabetes, hartaandoeningen en kanker daalt.

Een van de bedenkers van dit dieet, Dr. Michael Mosley, heeft in een tv programma en tijdens een interview in een krant, het voorbeeld van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem) opgenoemd.

Er is overgeleverd dat ‘Aisha (radiAllaahu ‘anha) heeft gezegd, “De Profeet (salAllaahu ‘alayhi wa sallam) was strikt in het vasten op maandag en donderdag. [At-Tirmidhi, al-Nasaa’i & Ibn Maajah]

Overgeleverd door Abu Huraira (radiAllaahu ‘anhu) dat de Profeet (salAllaahu ‘alayhi wa sallam) heeft gezegd, ''Daden worden getoond (aan Allaah) op Maandag en Donderdag, en ik wil graag dat mijn daden worden getoond terwijl ik aan het vasten ben.” [At-Tirmidhi]

Als wij deze Sunnah met de juiste intentie volgen zullen we beloond worden en ook nog eens gezonder leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten